Mountainbike en racefiets tochten door de Italiaanse heuvels en bergen.

Mountainbike tochten vanuit I Magnoni is zeer de moeite waard.

Je kunt een mountainbike huren of met je eigen fiets meerijden.
Rustige wegen, golvende heuvels, adembenemende uitzichten, de geur van het Italiaanse land.
Op de fiets worden al je zintuigen geprikkeld.
Fiets mee en ontdek het hart van Le Marche.

Drie voorbeelden van mountainbike tochten zijn:

mountainbike door de heuvels

Tocht 1
Een tocht van ca. 25 km met 500 hoogtemeters.
70% zeer rustige asfaltweggetjes
30 % onverharde weggetjes (strade bianche)
Deze tocht is geschikt voor iedereen met een redelijke basisconditie, specifieke fietservaring is niet vereist. Zin in een fysieke inspanning wel. De route voert over rustige weggetjes door de heuvels tussen Pergola en Arcevia met prachtige uitzichten over de Apennijnen.

duur tocht: ca. 2.5 uur

mountainbike tocht door Pergola

Tocht 2

Een tocht van ca. 35 km met 1200 hoogtemeters
70% onverhard (strade bianche en zandweggetjes)
30 % rustige asfaltweggetjes
Deze tocht is fysiek uitdagend en daarmee geschikt voor iedereen met fietservaring en/of een goede duurconditie. Een paar pittige klimmetjes brengen ons naar een kammetje waar we beloond worden met spectaculair uitzicht van de Adriatische zee tot de Monte Catria.

duur tocht: ca. 3.5 uur

mountainbike pad bij I Magnoni

Tocht 3

‘A caccia della vetta’
Voor de ervaren mtb-er, een dagtocht naar de top van de Monte Catria (1705mt), de hoogste berg van de omgeving. We fietsen tot aan het kruis dat de top markeert. Van hier heb je 360 graden uitzicht over heel Midden-Italië.
Na de lunch hervatten we de mbt-tocht.
Deze tocht is een dagtocht.

Twee voorbeeldtochten voor de racefiets

fietsend de Catria op

Tocht 1
‘In sella tra storia e natura’
Een mooie en zeer afwisselende ronde van ongeveer 100 km met 2200 hoogtemeters door het berglandschap op de grens van Umbrië en door de heuvelen van Le Marche. De tocht voert onder anderen langs het klooster Fonte Avelana op de helling van de Monte Catria, het uit de Romeinse tijd daterende stadje Sassoferrato en het hooggelegen vestingstadje Arcevia.

Tocht 2

‘Sulle tracce del Giro d’Italia’
Deze tocht voert over een deel van de route van de koninginnenrit uit de 100ste editie van de Giro. We beklimmen 1, 2 of 3 bergen uit het slot van de etappe die gewonnen werd door Sastre. De klim vanuit Pianello naar de top van de Monte Nerone is opgenomen in de 100 mooiste beklimmingen van Europa, als deze klim wordt gevolgd door die van de Monte Catria en Monte Petrano is de tocht 115 km met 3400 hoogtemeters.

Wilt u een keer met een stel fiets-vrienden deze mooie tochten gaan fietsen. Neem dan contact met ons op en wij gaan samen een mooi en betaalbaar programma voor u maken!

Wie weet tot ziens!